آلزایمر و رژیم غذایی

آلزایمر یکی از بیماری‌های در حال رشد در ایران و سراسر دنیاست. متاسفانه ایران جزو کشورهایی است که بیشترین آمار ابتلا به آلزایمر را دارد. این بیماری که بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود در ایران وضعیت نگران کننده‌ای پیدا کرده است، طبق آمارها از هر 10 نفر ایرانی، یک نفر به آلزایمر مبتلاست. بیماری آلزایمر یکی‌ از شایع‌ترین عارضه‌های کهنسالی قرن اخیر است که به‌عنوان ازدست ‌رفتن عملکرد طبیعی مغز شناخته شده، اما عمده‌ی مردم آن را در حد فراموشی ساده می‌شناسند. از آنجاکه عملکرد طبیعی مغز با افزایش سن به شکل عادی نیز کاهش می‌یابد، نشانه‌های آلزایمر با روند پیری تشدید می‌شوند.

همواره پزشکان معتقد بوده‌اند که تغذیه بر روی سلامت قلب و عروق تاثیر گذار است، ولی به تازگی ثابت شده است که تغذیه بر روی عملکرد مغز نیز بسیار موثر است. در حالیکه تغذیه تنها یک عامل است و فاکتورهای دیگری مانند ژنتیک، ورزش و سیگار کشیدن هم در افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر موثرند، مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که تغذیه مناسب می‌تواند تا حدود 53% احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.

این مطالعات منجر به شناسایی گروه‌های غذایی سالم و ناسالم برای عملکرد و سلامت مغز شده است.

غذاهای مناسب

سبزیجات با برگ سبز: مانند اسفناج، بروکلی، برگ کلم و … که منابع غنی‌ای از ویتامین A و C و دیگر مواد مغذی هستند. حداقل دو وعده در هفته برای بدن لازم می‌باشد.

دیگر سبزیجات: این نوع رژیم مانند دیگر رژیم‌ها بر اهمیت مصرف سبزیجات تاکید دارد. در این رژیم بایستی حتما یک وعده سالاد در روز صرف شود.

مغزها: مغزها دارای چربی سالم، فیبر و آنتی اکسیدان فراوان می‌باشند و به پایین نگه داشتن کلسترول و کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی نیز کمک می‌کنند.

انواع بری‌ها: بری‌ها تنها نوع میوه هستند که به صورت خاص برای این نوع رژیم پیشنهاد می‌شوند. بلوبری از بهترین میوه‌هایی است که در حفظ سلامت مغز تاثیر گذار است، توت فرنگی هم میوه‌ای است که بر روی عملکرد شناختی مغز تاثیر به سزایی دارد.

انواع لوبیاها: لوبیاها از فیبر و پروتئین بالایی برخوردارند و دارای کالری کم و چربی پایینی می‌باشند. خوردن لوبیا سه وعده در هفته پیشنهاد می‌شود.

غلات کامل: غلات کامل از مهمترین منابع غذایی این رژیم محسوب می‌شوند و بایستی 3 وعده در روز مصرف شوند.

ماهی: خوردن یک وعده ماهی در هفته به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.

مرغ: از دیگر منابع تغذیه مناسب مغز، مصرف گوشت مرغ است که 2 بار در هفته پیشنهاد می‌شود.

روغن زیتون: روغن زیتون از دیگر روغن‌های مورد استفاده در آشپزی برای این رژیم مناسب‌تر است.

غذاهای نامناسب

گوشت قرمز: مصرف گوشت قرمز منع نشده است ولی بایستی در این رژیم به حداکثر 2 وعده در هفته محدود گردد.

کره و مارگارین: در این رژیم مصرف کره حیوانی و گیاهی بایستی به 1 قاشق در روز کاهش یابد و به جای آن از روغن زیتون استفاده شود.

پنیرها: اگر می‌خواهید ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش دهید، فقط هفته‌ای 1 بار پنیر مصرف کنید.

شیرینی: همانطور که می‌دانید مصرف شیرینی‌جات علاوه بر اینکه باعث افزایش سایز دور کمر شما می‌شوند، بر روی سلامت و عملکرد مغز هم تاثیر منفی می‌گذارند.

غذاهای سرخ شده و فست فود: بهتر است مصرف این نوع غذاها را به هفته‌ای حداکثر یک بار برسانید.

اگر که هر از گاهی از این رژیم فاصله بگیرید، باز هم می‌توان گفت که این رژیم موثر واقع خواهد شد، ولی هر چه بیشتر به آن متعهد بمانید زندگی سالم‌تری خواهید داشت.

نوشته قبلی

5 قدم مهم برای داشتن کاهش وزن سالم و پایدار

نوشته بعدی

خوردن احساسی و روش‌های کنترل آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری