آیا می‌دانید که یکی از شایع ترین دلایل پرخوری، خوردن احساسی، بدون فکر و بدون احساس گرسنگی است؟ آیا می‌دانید احساسی خوردن چیست و چگونه با آن مقابله کنید؟ آیا می‌دانید که خوردن متفکرانه چیست و چه تکنیک‌هایی دارد؟

قبل از خوردن از خودتان بپرسید چرا؟

با پرسیدن این سوال ممکن است ببینید که به دلیلی غیر از گرسنگی تصمیم به خوردن گرفته‌اید.

ایجاد یک محیط آرام و سالم

مکانی که در آن غذای خود را صرف می‌کنید، می‌تواند تاثیر به سزایی روی سلامت تغذیه داشته باشد. بایستی یک محیط آرام برای خوردن وعده‌های اصلی ایجاد کنید، محیطی که تمرکز شما را از خوردن منحرف نکند.

تلویزیون را خاموش کنید

مطالعات نشان داده است که خوردن مقابل تلویزیون می‌تواند منجر به مصرف ١٠٪ کالری بیشتر در وعده‌های غذایی و دریافت ٢٥٪ کالری بیشتر از مقدار مورد نیاز در طول روز شود. بنابراین بهتر است که در هنگام خوردن وعده‌های غذایی از وسایل الکترونیک و تلویزیون فاصله بگیرید و روی خوردن تمرکز کنید تا هم به میزان غذایی که می‌خورید آگاه باشید و هم از خوردن لذت ببرید.

در سکوت غذا بخورید

در سکوت غذا بخورید تا بهتر بتوانید بر روی غذا و نحوه خوردن خود تمرکز کنید. البته این به معنای خوردن در تنهایی نیست. حرف زدن و گپ زدن با دوستان و افراد خانواده باید به گونه‌ای باشد که شما را عصبی یا هیجان زده نکند.

به خصوصیات فیزیکی غذایی که می‌خواهید بخورید دقت کنید

قبل از اینکه شروع به خوردن کنید، به غذای خود با دقت نگاه کنید به گونه‌ای که اولین بار است آن را می‌بینید. بو و رایحه غذا را استشمام کنید و با دقت و به آرامی مزه آن را بچشید.

قاشق یا چنگال خود را پایین بگذارید

این ممکن است سخت ترین قسمت کار باشد. به جای آنکه به سرعت بشقاب غذای خود را زیر و رو کنید، یک لقمه بردارید، بچشید، بجوید و قورت بدهید. در تمام این مدت بهتر است که چنگال یا قاشق خود را زمین بگذارید تا با عجله به سراغ لقمه بعدی نروید. اگر خودتان را مجبور کنید که آهسته غذا بخورید می‌توانید از مصرف کالری‌هایتان بکاهید به این دلیل که زودتر احساس سیری خواهید کرد.

خوردن را سخت کنید

لقمه‌های خود را کوچک و کوچک تر کنید. با دست دیگر غذا بخورید. با چنگال به جای قاشق غذا بخورید. از قاشق کوچک برای غذا خوردن استفاده کنید.

بعد از خوردن چند لقمه نفس عمیق بکشید

با این کار به معده خود در هضم لقمه‌های قبلی کمک خواهید کرد. همچنین اکسیژن مازاد جذب شده به اکسید شدن بهتر چربی‌های غذا کمک می‌کند.

قدردان و سپاس‌گذار باشید

به روش تهیه غذای خود فکر کنید و اینکه چه مسیری را طی کرده تا به بشقاب شما رسیده است. این احساس تشکر و تفکر در مورد آن چه می‌خورید، مانع قضاوت منفی در مورد غذا شده و به ایجاد احساس رضایت بیشتر در شما منجر می‌شود.

به احساس خود احترام بگذارید

برای بسیاری از افراد خوردن کاملا یک نزاع احساسی است. اگر احساس گناه می‌کنید، اگر احساس ناراحتی یا اضطراب می‌کنید، به احساسات خود احترام بگذارید و آنها را قبول کنید. با این کار به خود اجازه خواهید داد تا این احساسات گذرا را پشت سر گذاشته و مانع از غلبه آن‌ها بر خود شوید.

نوشته قبلی

آلزایمر و رژیم غذایی

نوشته بعدی

درصد چربی بدن (Body Fat) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید